ניהול עסק עצמאי – כל מה שרציתם לדעת

פתיחת עסק קטן יכולה להיות חוויה מרגשת ומאתגרת כאחד. מצד אחד, המעבר משכירה לעצמאית מעניקה לכן את היכולת להגשים את התשוקות שלכן, מעניקה לכן חופש פעולה וכמובן הכנסה משמעותית. מצד שני, ניהול עסק מצריך תכנון קפדני, עבודה קשה ומסירות. אם תמיד חלמתן לפתוח עסק אך לא ידעתן איך להתחיל, הגעתן בדיוק למקום הנכון. מאמר זה יעסוק ביתרונות והדרכים להקמת עסק מצליח.

לחצו כאן למידע נוסף

מהו עסק עצמאי?

עסק הוא מיזם שנמצא בבעלות ומופעל על ידי אדם או קבוצת אנשים. סוג זה של עסק אינו מזוהה עם תאגיד או זיכיון כלשהו, לכן בעל העסק הוא האחראי המלא לפעילותו ולהצלחתו. עסקים עצמאיים מגיעים בצורות שונות, כולל בעלות יחידה, שותפויות וחברות באחריות מוגבלת.

יתרונות בניהול עסק עצמאי

לצד האתגרים בניהול העסק, ישנם יתרונות רבים:

  • גמישות – לבעל העסק יש את הגמישות לקבוע את שעות העבודה, לנהל את הזמן שלו, לעבוד מכל מקום ולעצב את המודל העסקי. חופש זה מאפשר לאזן בין העבודה והחיים האישיים של בעל עסק.
  • אוטונומיה – בעלות על עסק מעניקה את האוטונומיה לקבל החלטות בנוגע לפעילות העסקית, לפיתוח המוצר ואסטרטגיית השיווק. כך, קל יותר לרדוף אחר התשוקות ולהגשים אותן בצורת מותג ייחודי.
  • תגמול פיננסי – עסקים קטנים וגדולים יכולים להיות רווחיים ביותר, ולספק יציבות פיננסית והכנסה פוטנציאלית משתלמת לבעלי עסקים רבים.
  • יצירת מקומות עבודה – עסקים עצמאיים יוצרים מקומות עבודה, התורמים לחברה, לצמיחת המשק ולהפחתת שיעורי האבטלה.
  • שביעות רצון אישית – כאמור, לנהל עסק לאורך זמן זו יכולה להיות משימה מורכבת מלאת אתגרים. יחד עם זאת, התמודדות עם האתגרים השונים, יכולה לגרום לסיפוק, שביעות רצון והגשמה אישית. זאת ועוד, בסופו של דבר, אתן יוצרות מוצר או שירות התואמים את הערכים, הייעוד שלכן והחזון שלכן.

ניהול עסק עצמאי

השלבים בהקמת עסק

פתיחת עסק דורשת תכנון וביצוע קפדניים, לכן יש לעקוב אחר השלבים ולבצע אותם בצורה מדויקת:

  • זהו את התשוקה והכישורים שלכן – פתיחת עסק דורשת תשוקה אמיתית לעבודה שלכן. כדאי לשאול את עצמכן: מה אני נהנת לעשות? אילו כישורים יש לי? תשובות לשאלות אלו יסייעו לכן להגיע למהותו של המיזם העסקי שלכן.
  • ערכו מחקר שוק – חקרו את השוק כדי לזהות לקוחות פוטנציאליים, מתחרים ופערים בשוק. מחקר זה יעזור לכן לפתח תוכנית עסקית התואמת את המטרות והיעדים שלכן.
  • צרו תוכנית עסקית – תוכנית עסקית מתארת ​​את מהותו של העסק, יעדים, קהל יעד, אסטרטגיה שיווקית ותחזיות פיננסיות. תוכנית זו משמשת כעוגן לעסק שלכן ויכולה לעזור לכן להבטיח מימון.
  • רשמו את העסק – רשמו את העסק ברשויות הממשלתיות הרלוונטיות כדי לקבל את הרישיונות וההיתרים הדרושים. בישראל, ישנם מספר גופים להם צריך לדווח בפתיחת עסק חדש:
  • מע"מ –כדי שכל ההכנסות וההוצאות יהיו מדווחות בצורה מסודרת, חשוב להקפיד על רישום מסודר של העסק. חשוב לציין כי אי הקפדה על הרישום, עלולה להוביל לקבלת לקבלת קנסות, סגירת העסק ולעיתים אף העמדה לדין. יש לבצע את הרישום לפני תחילת הפעילות.

בדרך כלל תידרשו להגדיר את העסק באחת מן ההגדרות: עוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע "מ במשרדי מע”מ.

  • מס הכנסה – בדומה לדיווח למע”מ, יש לדווח לשלטונות המס על פתיחת העסק. ניתן לעשות זאת במס הכנסה או באמצעות מכתב רשום. יש לציין כי כדאי להיעזר בשירותיו של רואה חשבון כדי שהוא יסייע לכן להבין מה נדרש וכן יעסוק בכל הפרוצדורה בזמן שאתן מטפלות בעניינים נוספים בהקמת העסק שלכן.
  • ביטוח לאומי – מובן כי עליכם להירשם כעסק עצמאי בביטוח לאומי, למלא את הדו”ח ולהגיש אותו עם פתיחת העסק.
  • מימון – פתיחת עסק דורשת הון. כל ההוצאות ההתחלתיות חשובות כדי לגרום לעסק לרקום עור וגידים. לכן, חשוב לחפש אפשרויות מימון כגון הלוואות, מענקים או משקיעים. כל אלו יעזרו לכן לממן את ההוצאות של העסק שלכן טרם תחילת הפעילות.
  • בנו את המותג – המותג הוא הזהות של העסק ומה שמבדיל אותו מהמתחרים. פתחו מותג שמשקף את הערכים, את קהל היעד שלכן ואת המטרות העסקיות שלכן.
  • השיקו את העסק– כדי לגרום לעסק לצבור תאוצה, יש לקדם אותו בערוצי שיווק שונים כגון מדיה חברתית, שיווק במייל, אירוע השקה מיוחד, מפה לאוזן ועוד..
  • עקבו אחר ההתקדמות – חשוב שתעקבו כל הזמן אחר התקדמות העסק שלכן. מעקב זה יאפשר לכן לדעת מה קורה בעסק, לבצע התאמות במידת הצורך ולהבטיח כי הפעילות העסקית תואמת את היעדים שלכן, מעקב זה הכרחי ליצירת אופק עסקי נכון וגם לצורך שקט נפשי שהוא מצרך מבוקש אצל כל בעלת עסק.

יועץ עסקי – לקידום העסק שלכן

ניהול עסק מצריך זמן, עבודה קשה ומומחיות. ניתן לעשות זאת לבד, אך לעיתים כדאי להיעזר ביועץ עסקי אשר יכוון אתכם ויגרום לעסק שלכן להמריא אל על. למעשה, ייעוץ עסקי הוא שירות שניתן על ידי בעלי מקצוע. יועצים עסקיים מסייעים לבעלי העסקים לשפר את הביצועים, להתמודד עם אתגרים וכמובן ולהשיג את היעדים שהציבו לעצמם. היתרון המרכזי של היועץ העסקי הוא המומחיות שלו. כלומר, הוא מסייע לבעל העסק לזהות בעיות שונות ולטפל בנושאים הקשורים לאסטרטגיה, תפעול, כספים, שיווק, משאבי אנוש ותחומים אחרים. יתרון נוסף הוא האובייקטיביות. יועץ חיצוני אינו חלק מהארגון, לכן הוא יכול להביט בעין אובייקטיבית ולזהות תחומים לשיפור שאולי נעלמו מעיניהם של מנהלי ועובדי החברה.

ייעוץ עסקי בשילוב התפתחות אישית – רק אצל מירית מרלי

מחפשות שילוב של בין העולם הליווי העסקי לעולם של האימון וההתפתחות האישית? הגעתן למקום הנכון. מירית מרלי, מנטורית עסקית ויזמית, פיתחה את שיטת TOGETHERE אשר פורצת את גבולות האימון ומאפשרת לכן להגיע ליעדים – בכל תחומי החיים. מירית מרלי מלווה נשים שכירות ובעלות עסקים ויוצרת יחד איתן תכנית פרקטית ואסטרטגית כדי לקדם עצמן להגשמה אישית ומעשית. אם גם אתן רוצות ליצור תוכנית מותאמת אשר תעזור לכן להגשים את המטרות והחלומות שלכן, שוחחו איתי באופן אישי עוד היום ויחד נוכל למצוא את הדרך הנכונה. צרו קשר עוד היום לטלפון 054-5245932 או בכתובת המייל  mirit@togetthere.co.il . לפרטים נוספים לחצו כאן.

למידע נוסף ויצירת קשר
בואי נדבר

בואי נדבר

מעבר להודעה
1
שלום לך!
אשמח לענות לך על כל שאלה.
לחצי על הכפתור למטה לשליחת הודעה!
דילוג לתוכן