למה עסקים של נשים זקוקים לליווי מסוג שונה מעסקים המנוהלים על ידי גברים? 

 

 

 

אני יודעת שזה נושא טעון. אחרי מעל 20 שנה שאני עצמאית, וכמעט חצי מהמזמן מלווה ומכירה נשים עצמאיות, אני מצליחה לזהות שהצרכים של נשות עסקים ועצמאיות, שונים מהצרכים של גברים. ולמה? מצאתי שלוש סיבות עיקריות-

  1. הן עצמן – מחקרים רבים שנעשו לאורך השנים ובדקו הבדלים תפיסתיים כתוצאה מהבדלים מגדריים, מראים כי נשים מטילות ספק בעצמן ב 35% יותר מגברים (!) זה נתון מטורף. הרבה פעמים מה שמעכב נשים זאת התפיסה שלהן את עצמן; ישנו פער בין מה שהן חושבות שאפשרי עבורן – למה שבאמת אפשרי במציאות, ולא לטובה. הפער הזה לא פעם נובע מתרבות אשר הושרשה בנו והתפקוד השוטף כאמהות. אנחנו כמעט תמיד נחשוב שהצלחה עסקית מתנגשת עם בחוסר זמן לבית ולילדים.

  2. הסביבה שלהן – הסביבה ברוב המקרים אינה תומכת ביציאה לעצמאות. משפחה, חברים ואפילו בני הזוג מניעים מנשים מלעשות את הצעד במשפטים כמו :

"למה את צריכה את זה"

"תגדלי את הילדים בשקט" 

"עדיף לך להרוויח שכר קבוע ויציב" עוד… אותם משפטים מחלחלים ומשפיעים על הנחישות הפנימית שנדרשת כל כך בעבודה עצמאית ומאוד מפריעים בדרך. מיותר לציין כי משפטים מהסוג הזה לא נאמרים לגברים אשר יוצאים לעצמאות.

 

  1. ריבוי משימות ועומס – נשים מנהלות עסק במקביל לניהול הבית שלהן וגידול הילדים. כן, גם ב2023 וגם במשפחות הכי שוויוניות, זה על השולחן. אנחנו מעמיסות על עצמנו ניהול שוטף של כל הדברים בעסק, למידה, ניצול וכל המסביב, עד שאין לנו זמן להתרכז בעשייה המקצועית של העסק שלנו, הדבר מוביל לא פעם לקריסה ולפקפוק ביכולת המקצועית.

 

אז מה הסיבה שבגללה זה קורה? 

שריל סנדברג, יועצת התפעול של פייסבוק לשעבר,  מסבירה בספרה "לפרוץ קדימה" – הסיבה לכך נעוצה בחינוך של מאות שנים ברוב התרבויות בעולם המערבי.

 

סיבה נוספת היא שנשים משעתקות את הטיפול במשימות רבות בעת ובעונה אחת,  גם לעסק שלהן. לדוגמא, ברוב המקרים כשאישה פותחת עסק עצמאי היא מצפה מעצמה לעשות הכל בעסק: את האדימינסטרציה, הניהול, הביצוע המקצועי, הגרפיקה, הצילום וכל מה שעסק צריך – מבלי לדבר על הטיפול השוטף – כתוצאה מהיכולת הטבועה בה היא מצפה מעצמה שגם בעסק עצמו היא תצליח להנהיג את אותה יכולת. האם זה אפשרי? 

 

אם ככה, אז מה יהיו הדגשים בליווי עסקים של נשים לעומת גברים? קודם כל, פיתוח התודעה והזהות הפנימית – כתנאי הכרחי על מנת שאותה בעלת עסק תגבש לעצמה בטחון וחוסן פנימי לקראת פעולות עסקיות.

  1. פיתוח שריר קבלת ההחלטות – עבודה על קבלת החלטות ממקום של חוסן פנימי ובחירה על מנת שההשפעה של רעשי הרקע תלך ותפחת.

  2. הכרות עם כלים לניהול שיטתי – כולל גישת המנכ"לית אשר ילמדו אותך לנהל את העסק מלמעלה ולא רק ברמת הפעולות.

 

בבית הספר למנכ״ליות אנחנו שמות את הצרכים, הקשיים ואותך במרכז. אנחנו יודעות מה עובר עליך. אנחנו יודעות מה חסר לך, ולעסק שלך, כדי להצליח הכי גבוה שאת יכולה. 

 

בואי נדבר

מעבר להודעה
1
שלום לך!
אשמח לענות לך על כל שאלה.
לחצי על הכפתור למטה לשליחת הודעה!
דילוג לתוכן