אם אתן חושבות לפתוח עסק, סביר להניח שכבר יש לכן מושג מה אתן רוצות להציע לעולם. חשוב לומר כי אין ספק כי פתיחת עסק חדש יכולה להיות מרגשת ומאתגרת כאחד, כך שכדאי לעשות זאת בצורה הטובה ביותר. כיצד לפתוח עסק? מדוע כדאי להיעזר ביועץ עסקי? כל התשובות במאמר זה.
איך פותחים עסק?
ניתן לומר כי להקים עסק זו משימה אשר דורשת תכנון, הכנה וביצוע קפדניים כדי להבטיח סיכויים גבוהים להצלחתו של העסק. להלן כמה צעדים חשובים שכדאי לקחת בחשבון כאשר רוצים לפתוח עסק:
- מחקר שוק – לפני פתיחת עסק כלשהו, חיוני לערוך מחקר שוק מעמיק כדי להבין את הביקוש למוצר או לשירות של העסק שלכם. בצעו חיפוש מהיר של חברות קיימות בענף שבחרתן. אם אתן חושבות שהעסק שלכן יכול לספק משהו שחברות אחרות לא עושות, אין ספק כי יש לכן רעיון ואתן מוכנות ליצור תוכנית עסקית.
- תכנית עסקית – לאחר שזיהיתן את לקוחות היעד והערכתן את התחרות מול חברות נוספות בשוק, תוכלו לפתח את התוכנית העסקית המדויקת ביותר, המתארת את המטרות, האסטרטגיות והתחזיות הפיננסיות של העסק שלך בהתאם לגודל השוק אליו הוא פונה ובהתאם לשירותים שאתן מתכננות למכור.
- בחרו מבנה עסקי – בדרך כלל, לאחר שיש תוכנית עסקית, עליכן יהיה להחליט על המבנה של העסק. כמובן כי יש לקחת בחשבון גורמים כמו גודל העסק, תחום והעדפות האישיות. מבנים עסקיים נפוצים כוללים בלעדיות, שותפויות, חברות בערבון מוגבל ותאגידים.
- רישום עסק – ישנם מספר גופים להם צריך לדווח בפתיחת עסק:
- מע"מ – חשוב לבצע רישום של העסק על מנת שכל ההכנסות וההוצאות יהיו מדווחות בצורה מסודרת. היעדר רישום מסודר יכול להוביל עסק עצמאי לקבלת קנסות, סגירת העסק ולעיתים אף העמדה לדין. בשלב הראשון עליכן להגדיר את העסק באחת מן ההגדרות; עוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע מ במשרדי מע”מ. חשוב לציין כי חובה לבצע פתיחת תיק הזה לפני שאתן מתחילות בכל פעולה בעסק שלכן.
- מס הכנסה – בדומה לדיווח למע”מ, יש לדווח לשלטונות המס על פתיחת העסק. ניתן לעשות זאת במס הכנסה או באמצעות מכתב רשום. יש לציין כי כדאי להיעזר בשירותיו של רואה חשבון כדי שהוא יסייע לכן להבין מה נדרש וכן יעסוק בכל הפרוצדורה בזמן שאתן מטפלות בעניינים נוספים בהקמת העסק שלכן.
- ביטוח לאומי – מובן כי עליכם להירשם כעסק עצמאי בביטוח לאומי, למלא את הדו”ח ולהגיש אותו עם פתיחת העסק.
- מימון – פתיחת עסק חדש עשויה להיות יקרה, כך שייתכן שתצטרכו להבטיח מימון כדי לכסות עלויות הפעלה כגון ציוד, מלאי ושיווק. יש לשקול את אפשרויות המימון, כגון הלוואות, מענקים, מימון המונים והשקעות. כדאי לבדוק את התוכנית הפיננסית שמתארת את הצרכים ומקורות המימון.
- הגדרת התשתית העסקית – מדובר בהגדרת המרחב הפיזי של העסק, העסקת עובדים (במידת הצורך) והקמת מערכות תפעוליות כמו הנהלת חשבונות וניהול מלאי. ייתכן שתצטרכו גם לפתח תוכנית שיווקית ולייצר נוכחות באינטרנט.
- השקת העסק – לאחר שעברתן את כל השלבים הקודמים, הגיע הזמן להשיק את העסק. ניתן להציג את המוצר או השירות בצורה הדרגתית וסולידית או לערוך אירוע פתיחה מפואר בסגנון השקה כדי לייצר רושם והתרגשות.
- עקבו אחר ההתקדמות – פתיחת עסק חדש היא רק ההתחלה. עליכן לעקוב כל הזמן אחר ההתקדמות של העסק, להעריך את האסטרטגיות ולבצע התאמות לפי הצורך. חשוב לעקוב אחר הביצועים הפיננסיים, משוב הלקוחות, מגמות השוק ועוד.
יתרונות השירות של היועץ העסקי
כאמור, הקמת עסק קטן או גדול יכולה להיות משימה מורכבת ומרתיעה, ולעתים קרובות היא דורשת זמן רבה, מאמץ ומשאבים. כתוצאה מכך, יזמים ובעלי עסקים רבים בוחרים לפנות לייעוץ של יועץ עסקי שיעזור להם לנווט בין האתגרים וההחלטות השונות הנלווים לפתיחת מיזם חדש. הנה מספר סיבות לבחירה בשירות של יועץ עסקי בעת פתיחת עסק:
- ניסיון ומומחיות – ליועצים עסקיים יש שפע של ידע וניסיון בהיבטים שונים של העסק, לרבות התחום הפיננסי, שיווק, תפעול וניהול. הם יכולים לספק תובנות ועצות חשובות בכל דבר, החל מפיתוח תוכנית עסקית ועד לניהול תזרים מזומנים, זיהוי שווקי יעד ויצירת אסטרטגיות שיווק יעילות. מומחיות זו יכולה להיות בעלת ערך במיוחד עבור יזמים חדשים שייתכן כי אין להם ניסיון רב בניהול עסק.
- אובייקטיביות – פתיחת עסק יכולה להיות חוויה מאוד אישית ורגשית, לכן, יזמים עשויים להיקשר לרעיונות או אסטרטגיות מסוימות. עם זאת, יועץ עסקי יכול להציע פרספקטיבה שונה ולספק משוב כנה על התוכניות והאסטרטגיות שלכן. אובייקטיביות זו תסייע לכן לזהות פגמים או חולשות פוטנציאליים בתוכניות ולבצע התאמות לפי הצורך.
- חיסכון בעלויות – אמנם שימוש בשירותיו יועץ עסקי עשוי להיראות כהוצאה נוספת, אך למעשה שירות זה יכול לחסוך כסף בטווח הארוך. באמצעות פיתוח תוכנית עסקית מסודרת, היועץ יכול לעזור למקסם את המשאבים ולמזער את ההוצאות. בנוסף, יועץ יכול לעזור לנהל משא ומתן על עסקאות טובות יותר עם ספקים וכן להעניק סיוע בהבטחת מימון או השקעה.
- גישה למשאבים שונים – לרוב, ליועצים עסקיים יש רשתות וקשרים נרחבים בתעשיות שונות, עובדה אשר יכולה להיות בעלת ערך עבור יזמים חדשים המחפשים ליצור קשרים ולבנות מערכות יחסים. בנוסף, יועץ יכול לספק גישה למשאבים יקרי ערך כמו דוחות מחקרי שוק, נתוני תעשייה וכלים ומשאבים אחרים שיכולים לסייע לקבל החלטות מושכלות ולהקדים את המתחרים.
- יעילות – פתיחת עסק יכול להיות תהליך ארוך ולעיתים אף מסובך. ליווי של יועץ עסקי יכול לעזור לכן להישאר ממוקדות ביעדים ובמטרות וכן לשפר את היעילות שלכן. כך, תוכלו להפעיל את העסק מהר והיעדים יושגו בצורה יעילה יותר.
ייעוץ עסקי בשילוב התפתחות אישית – רק אצל מירית מרלי
מחפשות שילוב של בין העולם הליווי העסקי לעולם של האימון וההתפתחות האישית? הגעתן למקום הנכון. מירית מרלי, מנטורית עסקית ויזמית, פיתחה את שיטת TOGETHERE אשר פורצת את גבולות האימון ומאפשרת לכן להגיע ליעדים – בכל תחומי החיים. מירית מרלי מלווה נשים שכירות ובעלות עסקים ויוצרת יחד איתן תכנית פרקטית ואסטרטגית כדי לקדם עצמן להגשמה אישית ומעשית. אם גם אתן רוצות ליצור תוכנית מותאמת אשר תעזור לכן להגשים את המטרות והחלומות שלכן, שוחחו איתי עוד היום ויחד נוכל למצוא את הדרך הנכונה. צרו קשר עוד היום לטלפון 054-5245932 או בכתובת המייל mirit@togetthere.co.il . לפרטים נוספים לחצו כאן.