ייעוץ עסקי הוא שירות משמעותי עבור עסקים מכל הגדלים ובכל הענפים. עם עליית הטכנולוגיות החדשות, התחרות העולמית והעדפות הלקוחות המשתנות, חברות מבקשות הדרכה מיועצים שיעזרו להן לנווט אתגרים עסקיים מורכבים ולהשיג את המטרות האסטרטגיות שלהן. כלומר, לבעל העסק ניתנת האפשרות להיעזר באנשי מקצוע על מנת למנף את העסק שלו למקומות חדשים. מהו ייעוץ לעסקים? מהם יתרונותיו? מהו תפקידו של היועץ? מהם השיקולים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת היועץ? כל התשובות במאמר זה.
מהו ייעוץ עסקי?
ייעוץ לעסקים הוא שירות הניתן על ידי אנשי מקצוע מנוסים המתמחים בייעוץ לחברות בהיבטים שונים של פעילותן. ייעוץ עסקי מקצועי משלב בתוכו הדרכה במגוון רחב של נושאים עסקיים, כולל אסטרטגיה, שיווק, משאבי אנוש, תפעול וניהול פיננסי. יועץ עסקי עוזר לארגונים לזהות ולפתור בעיות, לנצל הזדמנויות ולשפר את הביצועים הכוללים.
יתרונות הייעוץ העסקי
יש יתרונות רבים לעבודה עם יועץ עסקי. היתרון המשמעותי ביותר הוא נקודת המבט הרעננה שיועצים מגיעים עמה. מכיוון שהם אינם מעורבים בתפעול השוטף של החברה, היועצים מסוגלים לגשת לבעיות בצורה אובייקטיבית ולהציע פתרונות חדשניים שבעלי עניין פנימיים אולי לא שקלו. בנוסף, ליועצים יש ניסיון בייעוץ עסקי ובעבודה עם מגוון רחב של חברות בתעשיות שונות, כך שהם יכולים ליישם שיטות עבודה מומלצות ותובנות מעסקים אחרים כדי לעזור ללקוחותיהם להצליח. יתרון נוסף בעבודה עם יועץ עסקי הוא היכולת לחסוך בזמן ובמשאבים. ליווי עסקי יכול לעזור לחברות לייעל את פעולותיהן, להפוך תהליכים לאוטומטיים ולהטמיע טכנולוגיות חדשות שמגבירות את היעילות והפרודוקטיביות. על ידי אופטימיזציה של תהליכים עסקיים, חברות יכולות לפנות זמן ומשאבים כדי להתמקד בצמיחה והתרחבות.
מהו תפקידו של היועץ העסקי?
תפקידו של יועץ עסקי משתנה בהתאם לצרכים הספציפיים של בעל העסק. באופן כללי, האחריות העיקרית של כל יועץ עסקי היא לבצע מחקר פנים וחוץ ארגוני. כלומר, היועץ אמור לנתח את פעילות החברה, לזהות תחומים לשיפור ולבדוק מה מתאים לעסק. השירות כרוך בביצוע מחקר, איסוף נתונים ושיתוף פעולה עם בעלי עסקים ומנהלים ראשיים כדי לפתח פתרונות הנותנים מענה לאתגרים ספציפיים. כלומר, היועצים עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם הנהגת החברה כדי להבין את החזון, היעדים והאתגרים שלהם. במקביל, היועצים עורכים מחקרי שוק, מנתחים מגמות בתעשייה ומזהים הזדמנויות לצמיחה וחדשנות. לאחר המחקר המקיף, היועצים מפתחים תוכנית מותאמת אישית כדי לעזור לבעלי העסק להשיג את יעדיהם. זאת ועוד, יועצים עשויים גם לספק תמיכה והדרכה מתמשכים כאשר חברות מיישמות אסטרטגיות ותהליכים חדשים.
איך בוחרים יועץ עסקי?
אנשים רבים תוהים כיצד בוחרים יועץ? אין ספק כי בחירת היועץ העסקי הנכון יכולה להיות החלטה קריטית להצלחת החברה. בין אם אתן מחפשות הדרכה לגבי אסטרטגיה, שיווק, תפעול, פיננסים או תחומים אחרים, יועץ יכול להביא מומחיות, ניסיון ונקודות מבט חדשות כדי לסייע לעסק ולעזור לכן להשיג את המטרות שלכן. יחד עם זאת, כיום ישנם יועצים רבים אשר מציעים את שירותיהם, כך שהבחירה עשויה להיות מעט מבלבלת. להלן מספר גורמים מרכזיים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת יועץ עסקי:
- ניסיון – אחד הגורמים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון בבחירת היועץ הוא רמת הניסיון שלו. חפשו יועץ שיש לו רקורד של הצלחה בעבודה עם חברות בענף שלכן או עם אתגרים דומים לאתגרים שלכן. בקשו דוגמאות אשר מוכיחות את המומחיות והתוצאות של היועץ. תרצו לבחור יועץ שיש לו הבנה עמוקה של התעשייה, כך שיוכל ליישם שיטות עבודה מומלצות מעסקים אחרים כדי לעזור לכן להצליח.
- מומחיות – גורם קריטי נוסף שיש לקחת בחשבון בעת בחירת היועץ הוא המומחיות שלו בתחומים הספציפיים שבהם אתן זקוקות לעזרה. מחפשות הדרכה לגבי אסטרטגיה שיווקית? ניהול פיננסי? משאבי אנוש? בחרו יועץ בעל ידע וניסיון מעמיקים בתחומים הספציפיים בהם אתן זקוקות לסיוע.
- מיומנויות תקשורת – תקשורת אפקטיבית חיונית לכל התקשרות מוצלחת עם ייעוץ. כלומר, כדי שהתהליך יצליח, ודאי תרצו להרגיש בנוח לשאול שאלות ולשתף מידע עם היועץ שלכן. לכן, כדאי לחפש יועץ אדיב אשר יוכל להסביר רעיונות מורכבים במילים פשוטות. היועץ צריך להיות מסוגל להקשיב היטב לצרכים שלכן, לשאול שאלות ולספק עצות ברורות ומעשיות.
- מכוון תוצאות – יועץ טוב צריך להיות ממוקד בהשגת תוצאות מדידות. חפש יועץ שיוכל לספק מדדים ברורים להצלחה וכי יש לו רקורד של מתן תוצאות ללקוחותיהם. כלומר, ניתן לבקש מהיועץ להדגים כיצד המלצותיו הובילו לשיפור בביצועים, להגדלת ההכנסה או לתוצאות מוחשיות אחרות. הימנעו מיועצים שמבטיחים הבטחות מעורפלות או שאינם יכולים לספק דוגמאות קונקרטיות להצלחתם.
- התאמה ארגונית – לבסוף, חשוב לקחת בחשבון התאמה ארגונית בעת בחירת יועץ עסקי. ודאי תרצו עם מישהו שחולק את ערכי החברה ויוכל לעבוד ביעילות עם הצוות שלכן. חפשו יועץ שמשתף פעולה, מכבד ומסתגל. היועץ צריך להיות מסוגל לעבוד בקלות עם גורמי שונים בחברה ולהיות רגיש לדינמיקה הייחודית של הארגון שלכן.
מהו השלב לאחר בחירת היועץ?
לאחר שבחרתן יועץ עסקי, חשוב לקבוע ציפיות ויעדים ברורים להתקשרות. היו פתוחות וכנות לגבי האתגרים וסדרי העדיפויות של החברה שלכן ועבדו בשיתוף פעולה עם היועץ לפיתוח תוכנית פעולה מותאמת אישית. כדאי שתהיה לכן הבנה ברורה של היקף העבודה, ציר הזמן והתוצרים של היועץ. הקפידו להגדיר תכנית עבודה קבועה כדי לעקוב אחר ההתקדמות ולבצע התאמות לפי הצורך.
ייעוץ עסקי בשילוב התפתחות אישית – רק אצל מירית מרלי
מחפשות שילוב של בין העולם הליווי העסקי לעולם של האימון וההתפתחות האישית? הגעתן למקום הנכון. מירית מרלי, מנטורית עסקית ויזמית, פיתחה את שיטת TOGETHERE אשר פורצת את גבולות האימון ומאפשרת לכן להגיע ליעדים – בכל תחומי החיים. מירית מרלי מלווה נשים שכירות ובעלות עסקים ויוצרת יחד איתן תכנית פרקטית ואסטרטגית כדי לקדם עצמן להגשמה אישית ומעשית. אם גם אתן רוצות ליצור תוכנית מותאמת אשר תעזור לכן להגשים את המטרות והחלומות שלכן, שוחחו איתי עוד היום ויחד נוכל למצוא את הדרך הנכונה. צרו קשר עוד היום לטלפון 054-5245932 או בכתובת המייל mirit@togetthere.co.il . לפרטים נוספים לחצו כאן.